Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Wonder ή Καθένας μας είναι ένα θαύμα!


Η ταινία " Wonder" είναι από τις ωραίες ταινίες που έχω δει και δεν θα σταματήσω να τη βάζω στο βάθρο της καλύτερης ταινίας που έχω δει μέχρι σήμερα!
Για αρχή, θα ήθελα να πω ότι ο μικρός,  γλυκός αλλά και όμορφος,  με κάθε τρόπο,  Όγκι, μας δίδαξε πως ο καθένας είναι όμορφος, έξυπνος και πάνω από όλα,  διαφορετικός. Μας δίδαξε ότι η διαφορετικότητα είναι αυτή που μας κάνει ξεχωριστούς και ότι δεν πρέπει ποτέ να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτά που θα πει ο άλλος για εμάς. Είμαστε αυτοί που είμαστε και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για αυτό.
 Στη συνέχεια,  ο θάνατος του σκύλου ήταν κάτι που σίγουρα κανένας δεν θα περίμενε,  αφού ήταν η καλύτερη φίλη του Όγκι. Μετά από αυτή την απώλεια, όμως βλέπουμε τον μικρό ήρωα να αποκτά περισσότερους φίλους από ότι, πιθανόν ,φανταζόταν. Τέλος,  βλέπουμε την Ολίβια να νιώθει μερικές φορές πως οι γονείς της την αφήνουν στο περιθώριο και πως προσέχουν τον μικρό Όγκι περισσότερο, αφού είχε αυτό το πρόβλημα με το πρόσωπο του. Από αυτή καταλαβαίνουμε όμως πως οι γονείς δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά τους και σίγουρα δεν θέλουν να μας κάνουν να νιώσουμε έτσι.
Όλα αυτά με έκαναν να λατρέψω αυτή την ταινία και ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να υιοθετήσω, αν όχι όλα, αλλά τα περισσότερα μηνύματα στη ζωή μου!
Δήμητρα Παππά, Γ4





Η ταινία που παρακολουθήσαμε με τον τίτλο  "Wonder" ήταν εξαιρετική και συγκινήθηκα πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της. Ο 'Ογκι γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια που παραμόρφωσε το πρόσωπο του και χρειάστηκε να κάνει 27 πλαστικές και πολλά χειρουργεία. Ωστόσο το πρόσωπο του συνέχισε να είναι παραμορφωμένο. Ο 'Ογκι συνήθιζε να φοράει ένα κράνος για αστροναύτες στο πρόσωπο του και ήταν τρελαμένος με αυτό, γιατί του άρεσε πολύ Φυσική και ήλπιζε μια μέρα να πάει στο φεγγάρι. Όλη η οικογένεια του τον στήριζε και  ήταν δίπλα σε όλα, αφού η μαμά του του έκανε και μάθημα, γιατί ο 'Ογκι δεν πήγαινε σχολείο.
Όταν όμως αποφάσισε να πάει όλο το σχολείο στα δέκα του χρόνια τον κοιτούσε όλο το σχολείο και δεχόταν "bullying" απο συμμαθητές του.  Όμως, ο 'Ογκι στο σχολείο απέκτησε έναν φίλο τον Τζακ, ο οποίος στην αρχή έκανε παρέα με τον 'Ογκι επειδή του το είπε η μαμά του. Όμως, όταν ανακάλυψε ο Τζακ πόσο καλό παιδί είναι και πόση πλάκα έχει, ήθελε να είναι φίλοι. Ο 'Ογκι άκουσε μια φορά κάποια παιδιά να τον κοροϊδεύουν και μαζι με αυτούς ήταν και ο Τζακ . Έτσι ο 'Ογκι δεν ήθελε να του μιλήσει ξανά. Όμως ο Τζακ του ζήτησε να τον συγχωρέσει και εκείνος το έκανε. Και από τότε έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο 'Ογκι βραβεύτηκε και άγγιξε τη ζωή όλων.
Η ταινία αυτή με δίδαξε ότι ο καθένας μας είναι ένα θαύμα, μοναδικός. Και πως  όταν ένας άνθρωπος γεννιέται για να ξεχωρίσει δεν μπορεί να είναι σαν τους άλλους - όπως ο 'Ογκι!
Μαρία Σαμαρά, Γ4



Δεν υπάρχουν σχόλια: