Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Αν υποστηρίξεις το δίκαιο , όλα θα αλλάξουν, "Freedom Writers"



Η σημερινή ταινία πέρασε μηνύματα σε όλους μας, κυρίως για την διαφορετικότητα, για το που μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις του κάθε ανθρώπου αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του, αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση που μπορεί να δημιουργήσει ένας εκπαιδευτικός με τα παιδιά! Αρχικά βλέπουμε ατίθασα παιδιά, απαισιόδοξα για το μέλλον, που η μόνη λύση για όλα τα προβλήματα τους είναι η βία. Χάρη σε μια δυναμική καθηγήτρια, αναιρούνται όλες οι αντιλήψεις που είχαν για την ζωή και η καθηγήτρια τους με τον δικό της τρόπο, τους κάνει να δείξουν ζήλο για την μάθηση αλλά και για την ζωή!  Πιστεύω πως η σημερινή ταινία ήταν ένα μάθημα ζωής που κατά την γνώμη μου πρέπει να την δουν όλοι!
Σοφία Καντζόγλου, Γ2


                                         


Η ταινία ' Freedom Writers' θεωρώ ότι ήταν από τις πιο ωραίες που έχουμε δει μέχρι τώρα. Τα αγαπημένα μου σημεία ήταν όταν η δασκάλα τούς είχε την ιδέα να τους δώσει από ένα ημερολόγιο για να γράψουν όλα όσα ζουν στην καθημερινή τους ζωή.
Ένα άλλο σημείο ήταν που πάλι η δασκάλα τους με πολλή προσπάθεια και θυσίες κατάφερε να συμφιλιώσει τους μαθητές της μεταξύ τους,  πέρα από τη χώρα και το χρώμα τους. Και το τελευταίο κατά τη γνώμη ήταν όταν τους ανακοίνωσε πως δεν θα τους έχει μόνο στην Β' λυκείου αλλά και στην Γ'.
Τα θέματα που θίγει αυτή η ταινία θα μπορούσαν να συμβούν στον καθένα από μας. Θίγει τον πόλεμο ανάμεσα στις συμμορίες λόγω διαφορετικότητας και μίσους και την βία, όχι μόνο ανάμεσα τους αλλά και στις οικογένειες τους. Γίνονται τραγικά πράγματα μα αν προσπαθήσεις, δεις την άλλη πλευρά και υποστηρίξεις το δίκαιο όλα θα αλλάξουν.

Αλίκη Κατσέλη, Γ2




Σε μια πόλη στην οποία ακόμα και εξάχρονα παιδιά κρατούν όπλα , θα ήταν τρελό να προσπαθήσει κάποιος να συμμορφώσει μια τάξη μαθητών Γυμνασίου. Αυτό έκανε όμως η δασκάλα, η Έριν. Στην αρχή τα παιδιά την αντιπαθούσαν και μερικοί την μισούσαν , καθώς εκείνη δεν μπορούσε να καταλάβει τις μάχες τις οποίες έδιναν καθημερινά. Κάθε μαθητής είχε τη δική του τραγική ιστορία και καθεμία ήταν συγκινητική. Στην ταινία είδαμε την εξέλιξη των μαθητών, τα συναισθήματα τους  καθώς και το χαρακτήρα τους. Αυτά τα παιδιά αντιθέτως με τις οικογένειες τους κατάφεραν να πίνε πανεπιστήμιο και να ζήσουν τη ζωή τους. Το πιο ωραίο-και ελκυστικό- στοιχείο της ταινίας ήταν ότι αποτελεί μια πραγματική ιστόρα και αυτά τα παιδιά πήγαν σχολείο. Αυτή ήταν μια από τις πιο ωραίες ταινίες που προβλήθηκαν στη λέσχη και με έκανε να κλέψω και να γελάσω.
Διονυσία Λάρα, Γ3


Δεν υπάρχουν σχόλια: