Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Νομίζεις ότι ξέρεις ποιος είσαι;Δεν έχεις ιδέα...., Crash, (2004)

Η ταινία Crash , κατά τη γνώμη μου, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη που έχουμε δει – ως τώρα –στην Κινηματογραφική λέσχη. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι η σύγκρουση των φυλών μεταξύ τους – το ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες συνδέονται με ένα «τρακάρισμα».  Η ταινία είχε βαρετές, ωραίες αλλά και συγκινητικές σκηνές. Μου άρεσε πολύ η σκηνή που ο νέος αστυνομικός πυροβολεί το μαύρο αγόρι επειδή πίστευε ότι θα έβγαζε το όπλο του, ενώ εκείνος το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να του δείξει το αγαλματάκι του Αγίου Χριστόφορου.
Στην ταινία δε μου άρεσε ο ρατσισμός εναντίον των μαύρων. Θα έπρεπε να τους συμπεριφέρονται με καλύτερο τρόπο. Επίσης δεν μου άρεσε το πώς αντέδρασε η μητέρα όταν έμαθε ότι έχασε το γιο της., λέγοντας τον άλλο γιο της πως έφταιγε εκείνος που δεν είχε πάει να τον βρει. Λάτρεψα την αντιστροφή των ρόλων –δηλαδή η γυναίκα που απαξίωνε την οικιακή βοηθό της –που ήταν Μεξικάνα- έφτασε στο τέλος να της πει ότι είναι η καλύτερη της φίλη! Εγώ μέσα από αυτή την ταινία κατάλαβα πόσο μικρός είναι ο κόσμος, πώς συγκρούονται οι άνθρωποι μεταξύ τους και πώς μπορεί να αλλάξουν κάποιοι χαρακτήρες. Εξαιρετική ταινία! Θα ήθελα να την ξαναδώ!
Δομνίκη Χατζηνικολάου, Γ5





Μπορώ να πω μόνο ότι η ταινία αυτή είναι μια από τις πολλές που με άφησε με το στόμα ανοιχτό και ταυτόχρονα με συγκίνησε . Ήταν απίστευτο πως σε μια ταινία μπορούν να συνδυαστούν η θλίψη και τα έντονα συναισθήματα . Όλες αυτές οι ιστορίες οι οποίες με έναν πολύ περίεργο τρόπο μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και ο τρόπος που μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν τα συναισθήματα κάποιου . Η σκηνή που με συγκλόνισε δεν μπορούσε να είναι μια . Η κάθε ιστορία είχε και κάτι να σου δείξει και να σε συγκινήσει . Περισσότερο όμως ήταν η σκηνή με το κοριτσάκι! Ήταν απίστευτη η συγκίνηση τον γονιών μόλις πυροβόλησε ο Πέρσης και στο τέλος λέει ότι τελικά τον προστάτεψε ενώ στην πραγματικότητα οι σφαίρες δεν είχαν τίποτα μέσα !!!
Λάουρα Ραμόλλι, Γ4




Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ στην ταινία ήταν η στιγμή που τρέχει το κοριτσάκι για να σώσει τον μπαμπά του από τον πυροβολισμό. Επίσης μου άρεσε και η στιγμή που η γυναίκα είχε παγιδευτεί στο αμάξι και πήγε ο αστυνόμος που την είχε κακοποιήσει να την βοηθήσει . Τελικά τα κατάφερε αφού μετά από λίγο το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε και η γυναίκα με το βλέμμα της του έδωσε να καταλάβει πως της ξεπλήρωσε αυτό που της είχε κάνει. Η ταινία ήταν πάρα πολύ ωραία η και θίγει όχι μόνο τον ρατσισμό ανάμεσα στους λευκούς και τους μαύρους αλλά και την αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αλίκη Κατσέλη, Γ2


Crash, μια απρόσμενη ταινία που αναπαριστά τον ρατσισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση των ανθρώπων στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, η εξαιρετική δουλειά του βραβευμένου με όσκαρ σκηνοθέτη Πολ Χάγκις και του αξιοθαύμαστου επίσης βραβευμένου συνθέτη μουσικής Μαρκ Ισάμ, έδωσαν έναν εξωπραγματικό και διαφορετικό τόνο στην ταινία. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες που απρόσμενα συνδέονται μεταξύ τους στο ανατρεπτικό αυτό τέλος. Τα συναισθήματα αναμιγνύονται ενώ ταυτόχρονα ο σκηνοθέτης μας ταξιδεύει ανάμεσα στις ιστορίες αυτές όπου η κάθε μια έχει και διαφορετικό τέλος. Δυστυχώς, τα γεγονότα σήμερα το 2016, συγκρίνονται και επαυξάνουν με αυτά του 2004 (έτος που γυρίστηκε η ταινία). Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η ταινία αυτή δυστυχώς πέτυχε τον σκοπό της στην αναπαράσταση με ακρίβεια χιλιοστού, αφήνοντας μας συγκινημένους και ταυτόχρονα θλιμμένους.  

-Άλεξ Γιαλλούσης, Γ1


Η ταινία ήταν εξαιρετικά εκπαιδευτική. Το θέμα της βασιζόταν στο ρατσισμό και στο να μην κρίνουμε ανθρώπους .Το ωραίοτερο σημείο της ήταν όταν ο καλός και φιλικός αστυνομικός σταματάει με το αμάξι του για να πάρει τον νεαρό μαύρο. Στο αμάξι του ο νεαρός μαύρος παρατήρησε ότι είχε μια μικρή μινιατούρα του Αγίου Χριστόφορου ,σαν αυτή που είχε και ο ίδιος, πράγμα που του φάνηκε αστείο. Όταν θέλησε να τη δείξει στον αστυνομικό , εκείνος έβγαλε το όπλο και τον σκότωσε .Αφού όμως είδε τι ήθελε να του δείξει, θύμωσε πολύ με τον εαυτό του. 
Μπερνάρντ Ελεζί, Γ1




Δεν υπάρχουν σχόλια: