Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Trash (Σκουπίδια)


Μια ακόμη εξαιρετική ταινία προβλήθηκε στην Κινηματογραφική Λέσχη του 1ου Γυμνασίου Κω. Η ταινία με τίτλο «Τα σκουπίδια» ήταν καθηλωτική  και έθιγε πάρα πολλά ζητήματα , τα κυριότερα από τα οποία ήταν η έλλειψη ανθρωπισμού και η παραμέληση ευρέων κοινωνικών τάξεων , το πείσμα κάποιων αδικημένων ανθρώπων να κάνουν το σωστό αλλά και η κακοποίηση και εκμετάλλευση ομάδας ανθρώπων .
Η ταινία περνάει πολλά μηνύματα. Αυτό που προσέλαβα εγώ ως θεατής είναι ότι υπάρχουν όντως κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους καλοπέραση , αλλά έχουν ως σκοπό της ζωής τους να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους , εφόσον ξέρουν τις καθημερινές τους δυσκολίες και δεν αδιαφορούν όπως κάνουν πολλοί άλλοι. Επίσης η ταινία μας έδειξε την αγνότητα των πράξεων κάποιων ανθρώπων , όπως το πείσμα για τη λύση όλου αυτού του μυστηρίου με το πορτοφόλι από τα παιδιά, έτσι ώστε να πράξουν το σωστό και το δίκαιο χωρίς κάποιο προσωπικό συμφέρον.
Ένα ακόμη μήνυμα στην ταινία αυτή είναι ότι δεν υποτάσσονται όλοι οι άνθρωποι στους ανθρώπους με το πάνω χέρι , υπάρχουν και άνθρωποι που διαφέρουν. Έναν από αυτούς βλέπουμε στο σημείο που ο αστυνομικός δεν σκοτώνει τον Ράφαελ ,έτσι όπως τον πρόσταξε ο αρχηγός του, και τέτοιοι άνθρωποι είναι πολύ σημαντικοί- σκεφτείτε το λίγο…Ολοκληρη η τροπή της ταινίας θα είχε αλλάξει, αν δεν υπήρχε αυτός ο αστυνομικός. Η ταινία σε κάποιον βαθμό καταφέρνει να μας δείξει και το πόσο ασήμαντη είναι για κάποιους η ανθρώπινη ζωή, εφόσον την θεωρούν ένα σκουπίδι από το οποίο δεν μπορούν να αντλήσουν τίποτε άλλο και γι αυτό το λόγο το πετάνε.
Μέσα σε μια ταινία λοιπόν καταφέραμε να γνωρίσουμε διάφορους τύπους ανθρώπων , ανθρώπους με αυτοθυσία, με πείσμα να κάνουν το σωστό, με συναίσθηση του άλλου ανθρώπου , ανθρώπους αδιάφορους , άπληστους , που δε σέβονται την ύπαρξη του άλλου ανθρώπου . Τώρα το μόνο που μας μένει είναι αν προσαρμόσουμε τη ζωή μας σε κάποιον από αυτούς τους ρόλους.Λοιπόν …επιλέξατε;
Εύα Αλευροφά, Γ1


Η ταινία είχε αρκετή δράση , σε ορισμένα σημεία μπορώ να πω ότι ενώ ήταν αστεία , σε προβλημάτιζε για πολλά θέματα , όπως την καταπάτηση των παιδικών δικαιωμάτων και την διάβρωση του ψυχικού τους κόσμου. Τέλος η ταινία  Trash αντικατοπτρίζει τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Ήταν μια πολύ ωραία ταινία!
                                                                                     Νίκος Πάχος, Γ4


Η συγκεκριμένη ταινία μας έδειξε την φτώχεια , την διαφθορά και την βία στους δρόμους. Πως μέσα από αυτήν την φτώχεια αυτό τα τρία παιδιά μαζεύοντας σκουπίδια βρήκαν ένα πορτοφόλι που καθόρισε την ζωή τους , με την απόφαση που πήραν να το κρατήσουν. Τέλος η απόφαση αυτή έφερε τρομακτικές συνέπειες αλλά παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν με θάρρος μέχρι τον στόχο τους!!!

Νεφέλη Καματερού, Γ2


Δεν υπάρχουν σχόλια: