Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι άθικτοι - (Intouchables)


Η ταινία που είδαμε μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι τρυφερή , κωμική και ανθρώπινη! Στην λύση ενός πρόβληματος πάντα υπήρχε το κωμικό στοιχείο. Είναι σαφές το νόημα και αισιόδοξο! Το μήνυμα που θέλει να μας δώσει η ταινία κατά την γνώμή μου είναι : «Μπροστά στην αληθινή φιλία τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο»

Αλέξανδρος Πανέρας, Γ4




Η ταινία που είδαμε ήταν φανταστική. Μας δίδαξε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να συμπεριφέρονται κανονικά μεταξύ τους, άσχετα αν ο άλλος έχει κάποιο πρόβλημα. Έμαθα ακόμα ότι στη ζωή σου μπορείς να κάνεις ό,τι θες εσύ ακόμα κι αν υπάρχουν εμπόδια. Για παράδειγμα ο Φιλίπ στην ταινία δεν μπορούσε να περπατήσει αλλά είδε τόσα πολλά στη ζωή του! Αν έχεις θέληση , τα πετυχαίνεις όλα! Τέλος μας έδειξε και τη ζωή των μεταναστών γιατί ο Ντρις προερχόταν από οικογένεια μεταναστών. Γενικά πιστεύω ότι όποιος είδε την ταινία θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης του απέναντι στους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα.
Γιάννα Ψώμαλη, Γ6



Η ταινία «Οι άθικτοι»( ο τίτλος κατά τη γνώμη μου δεν ήταν ο καλύτερος) μας έμαθε πως δεν πρέπει  να λυπούμαστε και να δείχνουμε έλεος  σε έναν άνθρωπο επειδή έχει κάποιο πρόβλημα ή είναι ανάπηρος αλλά πρέπει να του φερόμαστε σαν να είναι ένας κανονικός άνθρωπος (που είναι δηλαδή) και όχι σαν να είναι κάτι ξένο και παράξενο. Επίσης η ταινία μας έμαθε πως δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από ένα εξώφυλλο και στη συγκεκριμένη περίπτωση το μαύρο βοηθό, του πλούσιου τετραπληγικού, του Φιλίπ, τον οποίο ο Φιλίπ κράτησε παρά τη ληστεία και το μαύρο παρελθόν που ήξερε ότι έχει ο Ντρις, γιατί ήταν ο μόνος ανάμεσα στους πρώην και μελλοντικούς βοηθούς του του φερόταν ως φίλο και όχι ως ασθενή.

Παναγιώτης Δικταπανίδης, Γ1


Δεν υπάρχουν σχόλια: