Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ελλάδα , πού είναι η αίγλη σου;

Σήμερα, η Ελλάδα είναι  μια χώρα που βρίσκεται επισήμως σε μια κατάσταση αποσύνθεσης. Το αστείο είναι πως, αν παραπονεθείτε σε κάποιο σημαίνων πρόσωπο της προηγούμενης κυβερνήσεως για τα λάθη ή μάλλον για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα προηγούμενα χρόνια εις βάρος του ελληνικού λαού, και του ζητήσετε να απολογηθεί για αυτά, θα αρνηθεί τα πάντα κατηγορηματικά. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η οικονομική κρίση που προκάλεσαν κατέστρεψε, καταστρέφει και θα καταστρέφει την Ελλάδα για πολλές ακόμα γενιές, και έτσι, η δικιά μου γενιά καθώς και οι επόμενες θα επιβαρυνθούν αυτό το ασήκωτο φορτίο.
    Ένα  από τα σημαντικότερα προβλήματα σήμερα στην Ελλάδα  είναι η οικονομική κρίση, καθώς και οι συνέπειές της, η ανεργία, οι διαδηλώσεις, οι απεργίες κτλ. Οι Έλληνες πολίτες είναι αγανακτισμένοι από τους αυξημένους φόρους, τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ κτλ. και έτσι ξεσπούν, κάνοντας όλες αυτές τις ενέργειες που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοράσεις μας, τις διαδηλώσεις και τις απεργίες.

Όμως τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως. Υπάρχουν  επίσης και άλλα προβλήματα όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, που έχει φτάσει σε ανεξέλεγκτους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην νιώθουν ασφαλείς στην ίδια τους τη χώρα, το μειωμένο  ποσοστό γεννητικότητας, πράγμα που δημιουργεί  μια κοινωνία που στο σύνολό της γερνάει, και τέλος το πρόσφατο ζήτημα των προσφύγων και η μετανάστευσή τους στην Ελλάδα παράνομα ,δηλαδή χωρίς τα απαραίτητα  χαρτιά, με πλεούμενα που πολλές φορές είναι σαμποταρισμένα και έτσι οι άνθρωποι αυτοί καταλήγουν ξεβρασμένοι στις ακτές.
    Παρόλα αυτά , η Ελλάδα έχει και κάποια πλεονεκτήματα, τα οποία -στα μάτια των τουριστών- ισοβαθμούν με τα αρνητικά . Για παράδειγμα, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ένας από τους λόγους που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο τόσοι τουρίστες. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία η Ελλάδα είναι διάσημη σε όλον τον κόσμο. Όπου  και να ταξιδέψει κάποιος, στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρο τον κόσμο, πάντα  θα βρίσκει αρχαία κείμενα  ελλήνων φιλοσόφων στις βιβλιοθήκες των χωρών αυτών, διαφημιστικά φυλλάδια  με τον Παρθενώνα και τα υπόλοιπα μνημεία μας  στα τουριστικά μαγαζιά κτλ. Επίσης, ένα άλλο από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας , είναι τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, τα οποία επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθώς και τα καταπράσινα δάση της, οι καταγάλανες θάλασσές της και οι παραδόσεις της, οι οποίες έχουν επιβιώσει παρά όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις.
    Όλα αυτά, συνθέτουν την Ελλάδα του σήμερα. Όσο και αν δεν μας αρέσει, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε ώστε να τη βελτιώσουμε, ιδιαίτερα οι νέοι που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας, ελπίζοντας ως μπορούμε να ανακτήσουμε λίγη από την αίγλη του παρελθόντος της.

                                     
Σταμάτης Χατζηπέτρος, Γ6                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: