Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ονειροκλέφτης

Μια φορά έναν καιρό ζούσε ένα κοριτσάκι που ονομαζόταν Δήμητρα. Στη ζωή της όλα έμοιαζαν με πραγματικό όνειρο. Είχε έναν αδερφό, τον Ιωάννη, που την περνούσε τέσσερα χρόνια. Ήταν ένα ήρεμο και αστείο αγορι , όμως βιαζόταν πάντα με ό,τι έκανε. Ο Παπατρέχας, έτσι τον ονόμαζε όλη η γειτονιά .
Η οικογένεια τους ήταν μια χαρούμενη οικογένεια. Μια νύχτα όμως η Δήμητρα δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Φώναξε τη μητέρα της και αυτή της τραγούδησε ένα τραγούδι: "Να μου το πάρεις ύπνε μου". Το τραγούδησε δυο φορές , της είπε Κοιμήσου αστρί μου και την άφησε να κοιμηθεί.Στις δώδεκα η ώρα η Δήμητρα ξύπνησε. Ήταν τρομαγμένη , γιατί είδε έναν εφιάλτη. Είδε ότι ζούσε σε πόλεμο,  έβλεπε παντού νεκρούς γύρω της και άκουγε μια φωνή να της λέει:  Κρητικός πόλεμος!! Όμως δεν ήξερε από που ακουγόταν. Μετά από δυο λεπτά μπήκε η μητέρα τρέχοντας στο δωμάτι της.Είχε πανικοβληθεί , γιατί η κόρη της τσίριζε. Η Δήμητρα της εξήγησε τι έγινε και η μητέρα της της πρότεινε να κοιμηθεί λίγο ακόμα. Όσο μπορείς , της είπε.
Όταν πήγε να βγει έξω , συνειδητοποίησε ότι μια πεταλούδα είχε καθίσει πάνω στο κομοδίνο της Δήμητρας. Η μητέρα της πήγε πήρε ένα ποτήρι και τη φυλάκισε μέσα. Σιγά σιγά κατέβηκε τη σκάλα και πήγε στη βιβλιοθήκη.Βρήκε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Τα πιο παράξενα ζώα και έντομα που υπάρχουν". Το ξεφύλλισε μέχρι που βρήκε το κεφάλαιο που μιλούσε για μια μοναδική πεταλούδα που ονομαζόταν ¨Ονειροκλέφτης". Τώρα σε βρήκα , είπε στην πεταλούδα! Τι είναι αυτό που κάνεις στο παιδί μου!Άφησε την πεταλούδα ελεύθερη και πήγε να κοιμηθεί.
Από τη στιγμή που η μητέρα της έβγαλε την πεταλούδα από το δωμάτι της η χαρά της Δήμητρας επέστρεψε και έπεσε σε ένα βαθύ ύπνο!
Γιάννα Ψώμαλη, Γ6

(Το κείμενο γράφτηκε ως άσκηση δημιουργικής γραφής στο μάθημα των Νέων Ελληνικών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: