Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

"Η ζωή δεν είναι δώρο, είναι δάνειο", Αγαπητέ Θεέ


Κυριακή απόγευμα και τα μέλη της λέσχης Ανάγνωσης της  Α γυμνασίου συναντήθηκαν να συζητήσουν για το βιβλίο Αγαπητέ Θεέ.
Η Μαριάννα στην οποία άρεσε πολύ το βιβλίο μας μίλησε για τη δύναμη με την οποία ο Όσκαρ αντιμετώπιζε την ασθένεια του. Παρά το γεγονός ότι ήταν μικρός έδειχνε ψυχραιμία και γενναιότητα. Στην Ηλιάνα άρεσε πολύ ο ρόλος που έπαιξε η θεία Ρόουζ και ο τρόπος με τον οποίο βοήθησε τον Όσκαρ. Η Γεωργία εντυπωσιάστηκε από την αισιοδοξία του Όσκαρ και το πώς έβλεπε τη ζωή του. Η θεία Ρόουζ και όσα αφηγούνταν στον Όσκαρ, προκειμένου να τον κάνει να διασκεδάσει ενθουσίασαν τον Γιόβαν. Ο Μιλτιάδης, ο Χρήστος και ο Αργύρης είπαν ότι τους άρεσε η υπόθεση του βιβλίου και συμφώνησαν με τα υπόλοιπα παιδιά σχετικά με τις αρετές του βιβλίου. Ειδικά ο Χρήστος μας είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι ο Όσκαρ πίστεψε πώς έζησε μια ολόκληρη ζωή η οποία κράτησε μόνο λίγες μέρες στην ουσία. Το ίδιο μας είπε και ο Τίμωνας. 
Ο Σταμάτης δήλωσε ότι θα θυμάται από το βιβλίο τη φράση του Όσκαρ:Η ζωή δεν είναι δώρο, είναι δάνειο. Η Αγγελική μας μίλησε για τη γλώσσα του βιβλίου που ήταν παραστατική, ζωηρή και συγκινητική. Η Μαρία συμφώνησε ότι ο ρόλος της θείας Ρόουζ ήταν πολύ ουσιαστικός ενώ τη συγκίνησε και η ερωτική ιστορία του Όσκαρ με την Πέγκι Μπλου. Και η Αντονέτα βρήκε γενναίο τον ήρωα του βιβλίου και συγκινήθηκε από την ιστορία του. Ενώ στη Μαρία άρεσε η φυσιολογική αντιμετώπιση της αρρώστιας από τον ήρωα καθώς και το είχε χιουμοριστικές στιγμές. Η Σοφία βρήκε πολύ έξυπνο το περιεχόμενο του βιβλίου καθώς και το παιχνίδι που έπαιζε ο Όσκαρ καθ υπόδειξη της θείας Ρόουζ.

Τα παιδιά δήλωσαν απογοητευμένα από τη στάση των γονιών του Όσκαρ, αφού δεν μπορούσαν να τον προσεγγίσουν όπως θα ήθελε ο ίδιος. Δεν τους άρεσε που έφερναν δώρα προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό της αγάπης τους. Παρουσιάζονται ως γονείς που δεν κατανοούν το ίδιο τους το παιδί. Επίσης μιλήσαμε για το πόσο τυχεροί είμαστε που είμαστε υγιείς και πώς αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες στιγμές στη ζωή μας. Ενώ θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες που ζούμε και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα μας με τον ίδιο ενθουσιασμό λες και βλέπουμε τον κόσμο με καινούρια οπτική.
Τα μηνύματα του βιβλίου πολλά και είπαμε να συγκεντρώσουμε τις απαντήσεις των παιδιών και να τις προσθέσουμε στην ανάρτηση! Ξεχωρίσαμε όμως φράσεις του βιβλίου:
-Μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να με ξυπνήσει.
- Κάθε μέρα κοίτα τον κόσμο σαν αν είναι η πρώτη φορά.
-Η ζωή σπάει, η ζωή είναι εφήμερη, η ζωή γίνεται χίλια κομμάτια.

-Κάνουμε σαν να είμαστε αθάνατοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απλαα υπεροχο βιβλιο!!!! παρολο που δεν ειμουνα παρουσα μπορω να πω οτι συμφωνω απολυτα!!!