Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Θεέ μου, τι σου Κάναμε; Qu'Est-ce qu'on a Fait au Bon Dieu?

Πρώτη Κυριακή για την κινηματογραφική Λέσχη και η ταινία που είδαμε ήταν το Θεέ τι σου κάναμε; Τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία ήταν η αφορμή για να δούμε αυτή την χιουμοριστική μεν , πολύ ουσιαστική δε ταινία.Ακολουθεί η άποψη της Κατερίνας και του Δημήτρη!

Η μία, από τις τέσσερις κόρες μιας γαλλικής και καθολικής Χριστιανικής οικογένειας, παντρεύεται έναν Κινέζο, η μια αδερφή της έναν Μουσουλμάνο, η άλλη έναν Εβραίο και η τέταρτη κόρη, η Λορ προβλέπεται να παντρευτεί έναν καθολικό, τον Σαρλ, ο οποίος, όμως, έχει καταγωγή από την Αφρική. Έτσι και οι τέσσερις γαμπροί έρχονται αντιμέτωποι με το ρατσισμό, των πεθερών τους και μάλιστα ο Σάρλ και με το ρατσισμό του πατέρα του, αλλά και των αδερφών της Λορ, όπως και με τους υπόλοιπους τρεις γαμπρούς. Έτσι ο γάμος της, κινδυνεύει μέχρι να γνωρίσουν όλοι αυτοί το διαφορετικό, που τόσο πολύ τους φοβίζει.

Κατά τη γνώμη μου ήταν μια πολύ ωραία ταινία, που εξηγεί, μέσα από το χιούμορ, πόσο ανόητο, αλλά και πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ο ρατσισμός ή αλλιώς ο φόβος μας, για κάτι που τυχαία δεν είμαστε...

Κατερίνα Παπαδάκη, Γ4






Πιστεύω πως αυτή η ταινία ήθελε με χιουμοριστικό τρόπο να μας δείξει ότι εάν καταπολεμηθεί μέσα μας ο φόβος για το άγνωστο θα μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι τελικά δεν ήταν αυτό που νομίζαμε. Επίσης νομίζω πως προσπαθεί να μας περάσει το μήνυμα ότι δύο άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι μαζί ανεξάρτητα από το χρώμα,την φυλή ή την εθνικότητα.

Δημήτρης Φρούντζας, Γ6




Δεν υπάρχουν σχόλια: