Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Οι μαθητές της Αντιμάχειας μιλούν για τις αντιφατικές όψεις της σύγχρονης Ελλάδας (μέρος 2ο)

Οι μαθητές της Αντιμάχειας μας στέλνουν τη συνέχεια των εργασιών τους σχετικά με τις αντιφάσεις της νέας ελληνικής κοινωνίας.

Η  Αντιφατική μας Ελλάδα

  Η χώρα μας, η Ελλάδα μας μαγεύει με τον πλούσιο πολιτισμό, τα υπέροχα τουριστικά αξιοθέατα και μνημεία, τις καταγάλανες παραλίες της και τη ξακουστή μεσογειακή κουζίνα. Όμως η Ελλάδα είναι γεμάτη αντιφάσεις, δηλαδή έχει και αρκετά αρνητικά.
  Η Ελλάδα μας, είναι γνωστή και για τον αρχαίο πολιτισμό αλλά και για τα αρχαία μνημεία της, όπως οι Δελφοί, ο Παρθενώνας και άλλα. Υπάρχουν όμως άτομα που προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν προς το όφελος τους και να κερδίσουν χρήματα, όπως οι αρχαιοκάπηλοι.
  Η πατρίδα μας έχει πολλές καταγάλανες παραλίες και υπέροχα αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα έσοδα του κράτους. Αν και δεν αυξάνεται μόνο η οικονομία αλλά και η ρύπανση, και η ηχορύπανση του περιβάλλοντος. Άλλο αρνητικό του τουρισμού είναι ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας εθνικής ταυτότητας απ’ το μιμητισμό και τη ξενομανία.
  Επίσης η Ελλάδα είναι ξακουστή για την καταπληκτική, παραδοσιακή, μεσογειακή κουζίνα. Η μεσογειακή διατροφή είναι υγιεινή και ωφελεί την υγεία μας αν και εμείς προτιμούμε το “Fast Food” που οδηγεί στην ανθυγιεινή ζωή και στην παχυσαρκία.
  Κι έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα έχει πολλά θετικά αλλά έχει και αρκετές αρνητικές όψεις. Αλλά για να προοδεύσει η χώρα μας θα πρέπει να μειώσουμε, εμείς ως Έλληνες, τα αρνητικά της στοιχεία.

                                                                       Φώτη Σαββίνα Γ2


                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: