Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Dead poets' society


Η ταινία αναφερόταν σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο οποίο υπήρχε ένας καθηγητής με μια ιδιόμορφη μέθοδο διδασκαλίας. Ήταν πολύ εξελιγμένος, άνετος με τους μαθητές του και επιεικής μαζί τους. Αυτός ο καθηγητής βοήθησε τους μαθητές να ανακαλύψουν τα ταλέντα που δεν ήξεραν ότι είχαν αλλά και τους έδωσε θάρρος να κάνουν πράγματα που ίσως δε θα κατάφερναν χωρίς αυτόν (να  ανακαλύψουν το ταλέντο τους στην ποίηση ή να κυνηγήσουν τον έρωτα!)
Ένα από αυτά τα παιδιά παίρνοντας θάρρος από αυτόν τον καθηγητή ακολούθησε το όνειρο του , το οποίο ήταν να γίνει ηθοποιός .Κατάφερε να πάρει τον κύριο ρόλο σε μια παράσταση και παρόλο που ήξερε ότι ο πατέρας του θα διαφωνούσε δεν τα παράτησε. Έτσι πρωταγωνίστησε στην παράσταση πιστεύοντας ότι ο πατέρας του δε θα παρευρεθεί,  αλλά τελικά ο πατέρας εμφανίστηκε εξοργισμένος με το γιο του και για να τον τιμωρήσει του είπε ότι θα πήγαινε σε στρατιωτική ακαδημία. Το παιδί δεν μπόρεσε να αντέξει ψυχολογικά την απόφαση του πατέρα του και αυτοκτόνησε.
Το θέμα είναι ότι την άσχημη αυτή τροπή την πληρώνει ο καθηγητής  ο οποίος διώχνεται από το σχολείο. Οι μαθητές του όμως τον αποχαιρετούν με ένα συγκινητικό τρόπο, δείχνοντας ότι η διδασκαλία του είχε ε πιάσει τόπο.
Εύα Μίλε, Γ3






Η ταινία θέλει να μας δείξεί πως κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός από τον άλλον και έχει διαφορετικά όνειρα. Δεν πρέπει να εγκαταλείπει τα όνειρα του για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των γονιών του ή οποιουδήποτε άλλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ψυχολογική πίεση στον ίδιο και την πορεία του προς την αυτοκτονία.

Λουίζα Καλλέργη, Γ2



Δεν υπάρχουν σχόλια: