Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Για ποια Ελλάδα......

Ελλάδα... Ελλάδα... Ελλάδα... Τόσο καιρό ακούω από τους μεγαλύτερους <Διάβασε για να προσφέρεις και εσύ κάτι στην Ελλάδα> ,και αναρωτιέμαι εγώ συνεχώς.. Τι θα προσφέρει η Ελλάδα σε μένα; Θα προσφέρει ένα μέλλον με προοπτικές για μια καλή ζωή; Θα μου προσφέρει μια σωστή εκπαίδευση; Με τα σημερινά δεδομένα δεν τον νομίζω.. Επίσης άκουσα ότι πρέπει να φανώ χρήσιμος στην Ελλάδα του μέλλοντος..
Ναι.. όμως  ποια είναι η Ελλάδα του τώρα ; Είναι οι μίζες και το μαύρο χρήμα; Είναι οι πολιτικοί ;Είναι τα νομοσχέδια ;Είναι η τράπεζες ;Είναι η ρατσιστική ιδεολογία και η ιδέα ανωτερότητας που υπάρχει σε κάθε Έλληνα; Είναι η πείνα που υπάρχει στους δρόμους (στον 21ο αιώνα); Είναι οι αγανακτισμένοι γονείς που δεν μπορούν να παρέχουν τα βασικά στα παιδιά τους ;Είναι οι χιλιάδες άστεγοι που τρέφονται μέσα από τα σκουπίδια ; Είναι η εξαθλίωση που περνάνε κάθε μέρα οι άνθρωποι που περιμένουν στις ουρές για να πάρουν τα βασικά φάρμακα ; Είναι ο νεοφασισμός που επικρατεί στην σημερινή Ελλάδα; Η μήπως είναι όλοι αυτοί που περιμένουν από τον Θεό να τους σώσει ;
Και τελικά ναι.. Η σημερινή Ελλάδα είναι όλα αυτά μαζί.. Και αντί το Ελληνικό σύστημα να βοηθήσει την τελευταία ελπίδα σωτηρίας δηλαδή την νέα γενιά, την καταστρέφει σταδιακά και αυτήν... Παλιά σχολεία, τραγικό σύστημα εκπαίδευσης και γελοίος τρόπος βαθμολόγησης μαθητών.... Δεν ξέρω αν είμαι εγώ αρνητικός πάντως εάν όλα αυτά  δεν αλλάξουν δεν θα έρθει ποτέ η Ελλάδα του μέλλοντος... θα παραμείνει μια Ελλάδα κολλημένη στο παρελθόν και στα λάθη του..


Δημήτρης Φρούντζας, Γ6


Δεν υπάρχουν σχόλια: