Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Appelsinpiken (Το κορίτσι με τα πορτοκάλια)



Σήμερα το απόγευμα, πρώτη μεγάλη μέρα της Άνοιξης, η Λέσχη Ανάγνωσης συγκεντρώθηκε για να συζητήσει το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια και παράλληλα να παρακολουθήσει την ομώνυμη ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο.

Το βιβλίο σε γενικές γραμμές άρεσε σε όλους όσους κατάφεραν να το διαβάσουν. Η Κατερίνα βρήκε πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο- και λόγω των φιλοσοφικών του προεκτάσεων ! – ενώ η Μαρία δήλωσε ότι της άρεσε πολύ, αν και βρήκε βαρετές τις λεπτομέρειες που σχετίζονταν με το τηλεσκόπιο Χαμπλ. Η Θεοδοσία βρήκε πολύ συγκινητικό το γεγονός της παλαιόθεν γνωριμίας , ενώ ξεχώρισε ιδιαίτερα και το εύρημα του να αφήσει ο πατέρας το γράμμα του μέσα στο παλιό αυτοκινητάκι (συμβολικό; παιδική αθωότητα;ηλικία των ονείρων αι της ανεμελιάς;)

Η Σέια συγκινήθηκε από την ιστορία αγάπης όπως και η Σοφία Σούλη , στην οποία άρεσε ιδιαίτερα και η πλοκή και η σύνδεση των γεγονότων. Η Ελένη Πατάκου βρήκε ότι το βιβλίο διέθετε σασπένς και αυτό την τράβηξε στην ανάγνωση του και η Σοφία Πανέρα -η οποία προσπαθούσε να μας πείσει εδώ και καιρό να το διαβάσουμε-, ήταν πολύ περήφανη, μιας και αγάπησε αυτό το βιβλίο!

Η Δανάη, κλασσικά βρήκε μέτριο και προβλέψιμο το βιβλίο .Στην αρχή δεν την τράβηξε καθόλου η γραφή. Στην πορεία και όταν ο πατέρας άρχισε να διηγείται την ιστορία άρχισε να της αρέσει, ενώ τη συγκίνησε το τέλος.Η Ελένη Σκουμπουρδή μας είπε ότι το διάβασε για δεύτερη φορά και συγκινήθηκε πολύ με το τέλος του βιβλίου.

Οι κυρίες πάλι με τη σειρά τους τόνισαν τα μηνύματα του βιβλίου: τη γενναία αντιμετώπιση του θανάτου, την αξία της ζωής , που ως λαχνός έρχεται στον καθένα, τη σχέση πατέρα γιου αλλά και τη μεγάλη αγάπη που αποτελεί κινητήρια δύναμη στη ζωή μας!

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ταινία , την οποία βρήκαμε πολύ κατώτερη του βιβλίου , μιας και από την πλοκή της απουσίαζαν πολλά στοιχεία του βιβλίου! Σας προτείνουμε πάντως σίγουρα το βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: