Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κι όμως δεν είναι νωρίς στον κόσμο αυτόν(απάντηση στο 6ο Λύκειο Καλλιθέας!)


Πριν από μερικούς μήνες είχαμε στο σχολείο μας την πρώτη επίσκεψη των “Φίλων του ποδηλάτου”. Ήρθαν συνολικά 3 φορές και μέσα σε αυτές τις 3 ώρες που διέθεσαν μας έμαθαν πολλά : για το πώς μπορούμε να μετακινούμαστε με πιο πολύ ασφάλεια με τα ποδήλατα, για το πώς είναι η κατάλληλη απόσταση σέλας-τιμονιού, για το ύψος της σέλας μας, το πώς μετακινούμαστε με βροχή ή πολύ ήλιο και για πολλά άλλα. Στην τελευταία τους επίσκεψη μας υποσχέθηκαν ότι θα βγαίναμε για μια βόλτα μέχρι το Ψαλίδι και πίσω – μια υπόσχεση την οποία κράτησαν!

Αποφασίστηκε ότι θα πάμε τη βόλτα χωρισμένοι σε ομάδες 3-4 τμημάτων μέσα στην εβδομάδα. Στην αρχή, τα τμήματα που ετοιμάζονταν για την μικρή τους βόλτα μαζεύονταν στην μπροστινή αυλή του σχολείου μας και άκουγαν τις οδηγίες από τους υπεύθυνους. Η δική μας ομάδα, αφού έλεγξε τα ποδήλατα, ξεκίνησε για την διαδρομή. Στον δρόμο οι οδηγοί μας ήταν προσεκτικοί και μας βοηθούσαν πολύ. Όταν φτάσαμε στον υδροβιότοπο, στην περιοχή Ψαλίδι,  καθίσαμε να ξεκουραστούμε λίγο. Και πάλι όμως τα παιδιά πήραν τα ποδήλατά τους και έκαναν κύκλους στην περιοχή. Μετά από περίπου μισή ώρα ξεκινήσαμε για το γυρισμό.

           Όταν φτάσαμε στο σχολείο είχα καταλάβει ότι είχα κερδίσει μια καινούρια εμπειρία. Η μέρα μου εξελίχθηκε όσο πιο όμορφα γινόταν σε αυτήν την βόλτα! Και οι οδηγοί αλλά και οι καθηγητές που μας συνόδευαν ήταν πολύ βοηθητικοί. Πιστεύω ότι αυτή τη μέρα, τα παιδιά που ήρθαν μαζί μας, δεν πρόκειται να την ξεχάσουν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους “Φίλους του ποδηλάτου”  κ. Βασίλη, κ. Ταμάρα, και κ. Θανάση γι αυτή την ευκαιρία που μας έδωσαν.

Σοφία Πανέρα
(Σας υποσχόμαστε περισσότερες φωτό σε επόμενη ανάρτηση!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: