Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

"Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ...

9 Οκτωβρίου 1967 (Λα Χιγκέρα, Βολιβία).Η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό το κτήριο είναι ψυχρή , νιώθω πολλά...Δεν μπορώ να τα βάλω σε μία σειρά θλίψη , πόνο , οργή , αγανάκτηση αλλά και θαυμασμό.Μετά τον κρότο του πιστολιού η καρδιά μου έκανε μια παύση και η δική του σταμάτησε να χτυπά.Πάγωσα , πόνεσα , λυπήθηκα...Πριν από λίγα λεπτά ένας νέος 39 ετών έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κάνει τις ζωές των άλλων καλύτερες.



Στην πορεία μας μέσα στον χρόνο μας δίνονται πολλές δοκιμασίες , η δική μου αυτή την στιγμή είναι ίσως η δυσκολότερη.Έχω μπροστά μου τον Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα γνωστό ως Τσε Γκεβάρα .Γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου του 1928. Παιδί αστικής οικογένειας, σπούδασε γιατρός, κι έκανε την ιατρική του εξάσκηση και ειδίκευση σε λεπροκομείο.Στο Μεξικό γνώρισε τον εξόριστο Φιντέλ Κάστρο και τους συντρόφους του με τους οποίους απέπλευσαν για την Κούβα για να ξεκινήσουν τον ανταρτοπόλεμο κατα της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα.



"...Να θυμάστε ότι το σημαντικό είναι η επανάσταση και ότι καθένας από μας, μόνος του, δεν αξίζει τίποτε..."



Την Πρωτοχρονιά του 1959 το επαναστατικο κίνημα του Τσέ και του Κάστρο είχε επικρατήσει στην πολύπαθη Κούβα.Έκανε δύο μεγάλες περιοδίες σε πολλές χώρες όλου του κόσμου σε Αφρική, Ευρώπη, Ασία, Κίνα και Νότιο Αμερική.Τον Μάρτιο του 1965 παραιτήθηκε από όλα τα επίσημα αξιώματά του στην Κούβα.



"...Μόνο που η πατρίδα του δεν θα μπορούσε να είναι απλά ένα νησί ή μία χώρα αλλά ολόκληρος ο κόσμος..."






Έκτοτε ασχολήθηκε με την καθοδήγηση του ένοπλου αγώνα σε πολλά επαναστατικά κινήματα ανά τον κόσμο.Τελευταίος και μοιραίος του σταθμός η Βολιβία το 1966 όπου αποσκοπούσε στην εγκατάσταση μιας βάσης για την επαναστατική δράση σε διάφορες χώρες. Μαζί του ήταν και ο γάλλος διανοούμενος Ρεζί Ντεμπρέ, που λειτούργησε ως σύνδεσμος με τα κινήματα της Ευρώπης.



"...Πάνω απ΄ όλα να είστε πάντα ικανοί να νιώθετε βαθιά μέσα

σας οποιαδήποτε αδικία διαπράττεται ενάντια σε οποιονδήποτε, σε

οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου..."



Ο Βολιβιανός δικτάτορας Μπαριέντος μαζί με τη CIA έχει βάλει στόχο την εξόντωσή τους.Πραγμα που τελικά κατόρθωσαν στις 8 Οκτωβρίου 1967 τραυματίζεται και συλλαμβάνεται και στις 9 Οκτωβρίου 1967.Την ίδια μέρα στο νοσοκομείο κόβονται τα χέρια του απο τους καρπούς, και διατηρήθηκαν σε φορμόλη προκειμένου να γίνει αργότερα η οριστική αναγνώρισή οτι όντως πρόκειται για τον Τσε και ετσι ν'αποδείξουν οτι ανήκουν σ αυτόν.Ύστερα από λίγη ώρα εκτελείται εν ψυχρώ από ένα βολιβιανό αξιωματικό στο σχολείο της πόλης Λα Χιγκέρα.

Νωρίτερα σας μίλησα για δοκιμασίες τις οποίες αναλαμβάνουμε στην πορεία μας.Για όσους δεν κατάλαβαν είμαι ένας άγγελο ο οποίος ήρθε να παραλάβει την ψυχή , ενός ανθρώπου που δηλώνει άθεος , ενός επαναστάτης που κυριαρχήθηκε απο τα ιδανικά του.

Ο Τσε λένε πως είναι "ο Μύθος".

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα λένε είναι "η Ιστορία".

Θέλοντας λοιπόν να μην χαθεί η ιστορία και ξέροντας πως πολλοί έχουν έμπνευστει απο τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις του και θα είναι άξιοι συνεχιστές των ιδεών του αποφασίζω να την παραλάβω.Η αποστολή μου έφτασε στο τέλος της νιώθοντας ότι έκανα το σωστό , για το μόνο που λυπάμαι είναι για το ότι

"Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ...

Μαρία Λαδικού, Γ4

Δεν υπάρχουν σχόλια: